Ki a terapeuta?

Minden szenvedésben van közös vonás. A jó terapeuta nem osztogat tanácsokat, hanem a kliens saját megoldásait igyekszik fejleszteni.

Bővebben

Mikor érdemes/szükséges gyógyszert szedni?

Hogy milyen esetekben szükséges a gyógyszer szedése, azt a tünetek súlyossága vagy gyakorisága, a szenvedés elviselhetőségének mértéke, a mindennapi életvitel fenntarthatósága, a gyógyuláshoz rendelkezésre álló idő, stb. határozzák meg, s ez egyénenként mindenkinél más és más.

Bővebben

"Csak a hülyék járnak pszichológushoz."

Fontos tudni, hogy a stressz hatására bekövetkező változások sokáig visszafordíthatók. A stressz kezelő képesség kimerülésével azonban testi és lelki tünetek alakulnak ki, melyek terápiás beavatkozással megfelelő irányban terelhetők. Remélhetőleg hamar az is köztudottá válik, hogy a nem célravezető viselkedések melyeket környezetünktől, elsősorban családunktól elsajátítunk – felismerést követően megváltoztathatóak.

Bővebben

Mennyi ideig tart egy pszichoterápia?

Általában azt mondhatjuk, hogy minél hosszabb idő óta áll fenn egy probléma és az élet minél több területére kiterjed, annál inkább hosszú terápiától várhatunk eredményt, a rövidterápiák inkább a nem túl régóta fennálló és körülírt, konkrét helyzetre korlátozódó problémák kezelésében hatékonyabbak.

Bővebben