Milyen is az egészséges önértékelés?

Az ideális önértékelés azt jelenti, hogy ember tisztában van saját előnyös és hátrányos tulajdonságaival, és egyik listát sem nagyítja fel a másik rovására. Értékes embernek, a társadalom hasznos, másokkal egyenértékű tagjának tartja magát. Éntudata javarészt független a külvilág visszajelzéseitől, és a kritikákra sem reagál szélsőségesen.

Bővebben

Búcsúzni szépen érdemes…

Egy párkapcsolat megszakadása mindig fájdalmas. Ám a veszteség feldolgozását, az önbizalom megrendülésének mértékét meghatározza, hogyan is történik a szakítás. Ha valaki a facebook böngészése során értesül róla, hogy partnere már egyedülálló, váratlanul nagy ütést szenved el. Azt sem könnyű elviselni, ha partnerünk az asztalon hagyott levélkében közli, többé már nem jön vissza.

Bővebben

Tájékoztatás orvos kollégáknak

Amennyiben páciensét rendelésemre szeretné irányítani, kérem küldjön e-mailben egy rövid összefoglalót, mely alapján tájékozódhatok a tünetekről, az eddigi kezelési módszerekről, iránydiagnózisokról, illetve arról, miért tartja szükségesnek pszichológus bevonását a kezelésbe.

Bővebben

A szorongásos zavarok kezelése

A szorongásos zavarok kezelése során a különböző relaxációs- és/vagy autógén tréning módszerekkel viszonylag gyorsan megzabolázhatók a sokszor rémisztőnek tűnő testi tünetek. A pszichoterápiával pedig a mögöttes okokat derítjük ki és segítjük az egyént adaptívabb megküzdési stratégiájának kialakításában.

Bővebben