Pszichológusi munkám során sokszor hallottam már azt a mondatot, hogy a jelenben kell élni, és felesleges a múlttal foglalkozni! Amikor valaki azt mondja, hogy értelmetlen a múlttal foglalkozni, hiszen azt már nem lehet megváltoztatni, végül is azt fejezi ki, hogy az lenne a segítség, ha a múltat megváltoztathatná. Azt hiszi, a múlttal kapcsolatos egyetlen lehetősége az lenne, ha azt meg nem történtté tehetné vagy átírhatná. De mivel ez lehetetlen, nincs ezzel dolga, értelmetlen foglalkozni vele.

A sejtjeink azonban őrzik a múltunkat, így az hatást gyakorol a jelenünkre. Ezért éppen annyira érdemes a múlttal foglalkozni, azt földolgozni, elrendezni, amennyire a jelen szempontjából szükségünk van rá. A múltat pontosan azért kell helyére tenni, hogy a jelenben élhessünk.

Bemutatkozás

Üdvözlöm, Papp Gabriella vagyok, klinikai szakpszichológus. Jelenleg felnőtt kliensekkel dolgozok magánrendelésemen, egyéni terápiás keretek között.

Amivel megkereshet

Krízishelyzetek, életvezetési problémák, párkapcsolati nehézségek, pártalálási nehézség, magány, kötődési problémák, kapcsolati zavarok, társfüggőség, intimitáskerülés…

Rendelésem

Magánrendelésem 2007 óta működik folyamatosan bővülő keretek között. Jelenleg kizárólag felnőtt klienseket tudok fogadni, egyéni terápiás keretek között. Az első találkozásra e-mailben vagy telefonon lehet bejelentkezni.

Terápiás keretek

A beszélgetések általában heti rendszerességgel zajlanak, 50 perc időtartamúak. Ha megoldható, célszerű erre a héten egy fix időpontot találni.

Végzettségek

2000-ben végeztem a Debreceni Egyetemen, pszichológia szakon és 2005-ben lettem klinikai szakpszichológus.

Módszereim

Általában nem időhatáros terápiát végzek, azaz gyakran az ülések számát előre a probléma alapján, hozzávetőlegesen határozzuk meg. Gyakori, hogy a terápia különböző szakaszaiban különböző módszerekre, szemléleti irányokra van szükség a változás eléréséhez.